Nieuwsartikel

Wij helpen een Fokker F27 te restaureren

Bij Snap-on Industrial zijn we er trots op dat we een ambitieus project in Nederland ondersteunen om een ​​vintage Fokker F27 te restaureren en weer de lucht in te krijgen.

Dankzij onze kennis en ervaring zijn wij in staat toolkits aan te bieden en te leveren die zijn afgestemd op de behoeften van St.VNCE, de Stichting Vliegend Nederlands Cultureel Erfgoed. Hun vrijwillige ingenieurs geven nieuw leven aan ‘Excalibur’, een F27 die voorheen werd gebruikt door het parachuteshowteam van het Amerikaanse leger, de Golden Knights.

Aircarft Sponsorship Snap on Industrial 2
Aircarft Sponsorship Snap on Industrial 3

De Fokker F27 is een voorbeeld van het beste in het Nederlandse luchtvaartontwerp en de Stichting was al jaren op zoek naar een luchtwaardig vliegtuig. Het Amerikaanse leger was blij dat ‘Excalibur’ terugkeerde naar Nederland, terwijl zijn zustervliegtuig, ‘Ambassador’, nu wordt tentoongesteld in het Pima Air & Space Museum in Tucson, Arizona.

Het onderhouden van een vliegtuig zo groot als een F27 vereist gereedschap van hoge kwaliteit. Daarom vroeg de Foundation Niels van Meurs, de Nederlandse vertegenwoordiger van Snap-on Industrial, om advies en ondersteuning, die hij graag wilde geven.

Het belangrijkste doel van het project is om ‘Excalibur’ al volgend jaar weer in de lucht te krijgen en demonstraties te geven op vliegshows in heel Europa.

Aircarft Sponsorship Snap on Industrial 6

“De Fokker F27 is een legendarisch vliegtuig en we zijn blij dat we een toegewijd team van ingenieurs en technici kunnen helpen hun doel te bereiken”, zegt Richard Packham, Snap-on Industrial’s Director, UK & Europe. “Snap-on heeft een lange geschiedenis in de lucht- en ruimtevaart, dus het ondersteunen van dit geweldige restauratieproject past goed bij ons.”

NEEM DE VOLGENDE STAP NAAR VEILIG BEHEER VAN GEREEDSCHAP

CONTACT OPNEMEN

VEILIG. ZEKER. Snap-On.