Snap-On Industrial

Snap-on ‘s gereedschapslijnen beschermen levens bij het werken op hoogte.

Olie- en gasingenieurs en -technici die op hoogte moeten werken, vaak op uitdagende offshore-locaties en in slechte weersomstandigheden, zijn zich terdege bewust van het risico dat handgereedschap of apparatuur naar beneden valt – en van de mogelijke gevolgen.

Vallend gereedschap vormt niet alleen een groot gevaar voor iedereen die eronder aan het werk is, maar kan ook ernstige schade toebrengen aan cruciale systemen en machines, met een enorm dure stilstand tot gevolg.

Vallende voorwerpen vormen nog steeds de op twee na meest voorkomende oorzaak van overlijden of ernstig
letsel in de olie- en gasindustrie. Een stuk handgereedschap zoals een momentsleutel die
van grote hoogte valt, bereikt een snelheid van zo ‘n 130 km/u voordat het de grond bereikt.
De kracht van de impact is vergelijkbaar met die van een naar beneden stortende wasmachine.

Het succes van het Tools@Height-veiligheidsprogramma van Snap-on Industrial komt doordat
al het gereedschap wordt vastgemaakt aan een afzonderlijke gereedschapslijn om te voorkomen dat ze per ongeluk naar beneden vallen. Al het
gereedschap is ontworpen met sterke, geïntegreerde bevestigingspunten om de veiligheid en functionaliteit te verhogen bij gebruik op hoogte of in de buurt van kritische assemblages.

Richard Packham, Snap-on Industrial ‘s Directeur voor het VK & Europa: “Geen enkele verantwoordelijke
ingenieur of technicus wil op hoogte werken, met alle uitdagingen van dien, zonder zeker te weten dat ze volledig kunnen vertrouwen op hun veiligheidsuitrusting om zowel zichzelf als anderen die onder hen aan het werk zijn te beschermen,
en om te voorkomen dat kritische systemen en machines schade oplopen.”

Tools @ Height

“Bij Snap-on volgen we een uitgebreid onderzoeks-, ontwikkelings- en kwaliteitsmanagementprogramma. Dit heeft geleid tot geavanceerde ontwerp-, fabricage-, test- en bedieningsprocedures met betrekking tot veiligheid en preventie van vallende voorwerpen.”

“Wij willen een volledig professioneel en betrouwbaar bedrijf blijven dat bijdraagt aan het welzijn van zijn klanten door hen de hoogste normen op het gebied van veiligheids- en productiviteitsoplossingen te bieden”.

De olie- en gasindustrie heeft wereldwijd het voortouw genomen bij de aanpak van vallend gereedschap en andere voorwerpen. Een van de vele cruciale voorzorgsmaatregelen die bedrijven eisen van werknemers die op boorplatforms of aan land werken is dat ze hun gereedschap aan zichzelf vastmaken.

Jaren geleden was Snap-on een voortrekker op het gebied van valbeveiliging. We ontwikkelden oplossingen voor bouwvakkers die wolkenkrabbers bouwden in de VS. De Tools@Height-reeks is ontwikkeld in nauw overleg met de meest veeleisende gebruikers om precies te begrijpen welke functionaliteit vereist is.

Dit leidde tot een uitgebreide gereedschapsreeks met bevestigingspunten waarmee hand- en elektrisch gereedschap veilig kan worden vastgemaakt aan Snap-on ‘s koorden, tassen, gordeltassen en riemen. Dit is niet alleen ideaal tijdens het gebruik van het gereedschap, maar het zorgt er ook voor dat gereedschap op een veilige manier kan worden meegenomen naar de werkplek.

Vier gaten zijn beter en veiliger dan één. Snap-on ‘s Tools@Height-doppen, adapters en verlengstukken hebben aan alle vier de zijden een vergrendelingsgat. Aansluitingen en ratels hebben een vergrendelingspin die in het vergrendelingsgat aan de zijkant past voor een positieve vergrendeling. Met minder veilige bevestigingen met slechts één gat loopt u het risico dat de vergrendeling los schiet.

Snap-on ‘s Tools@Height-reeks vermindert het risico op schade aan de apparatuur waaraan uw technici werken en, nog belangrijker, aan de mensen met wie ze werken.

Er is overtuigend bewijs dat het gebruik van gereedschap dat vanaf het begin aan is ontworpen en vervaardigd om ergens aan te worden vastgemaakt, veel veiliger is dan wanneer bestaand gereedschap wordt aangepast voor het werken op hoogte. De nauwkeurig ontworpen bevestigingspunten hinderen de functionaliteit of efficiëntie van dit gereedschap niet.

Bij het werken op hoogte moeten ingenieurs of technici voor hun eigen veiligheid drie contactpunten aanhouden: twee voeten op een platform en één hand op een beveiligde infrastructuur. Snap-on heeft een aantal veiligheidsoplossingen ontwikkeld om het risico aan te pakken dat ontstaat wanneer u beide handen moet gebruiken om een stuk gereedschap aan een gereedschapslijn vast te maken.

Een voorbeeld hiervan is een gereedschapsgordel waarin elk stuk gereedschap zijn eigen vak of holster heeft die reeds is voorzien van een gereedschapslijn. Hierdoor kan gereedschap met slechts één hand worden gepakt en teruggeplaatst.

tools at heights article 02
tools at heights article 03

Kant-en-klare oplossingen: Snap-on levert afzonderlijk gereedschap of klantspecifieke sets. De componenten worden volledig gemonteerd en klaar voor gebruik afgeleverd bij de klant.

Snap-on ‘s accountmanagers beschikken over de kennis en ervaring om de teams van klanten te trainen in het veilig en efficiënt gebruik van Tools@Height-producten. Dankzij de gestandaardiseerde plaatsing van de bevestigingselementen kost het minder tijd om uw teams te trainen in het gebruik ervan. Tools@Height kan voor een fractie van de kosten van interne systemen worden geïmplementeerd.

Bevestigingspunten: veiligheidsklauwen, koorden van kevlar of Dyneema voor schroevendraaiers, veerverbindingen voor moersleutels, lussen, oogbouten, koppelingen, beugels, sluitingen en veiligheidspinnen voor tangen, hamers en ander gereedschap.

Koorden: intrekbare Snap-on koorden zijn gecertificeerd volgens internationale normen. Zij worden op hun kwaliteit getest in zowel statische als dynamische tests onder omstandigheden die strenger en veeleisender zijn dan de meeste echte gebruiksomstandigheden. Voor de dynamische test wordt een factor 2-test met veiligheidscoëfficiënt 2 uitgevoerd.

Deze koorden kunnen tot 12 kg dragen en zijn voorzien van universele bevestigingspunten voor gereedschap dat geen geïntegreerd bevestigingspunt heeft. Er zijn verschillende soorten koorden verkrijgbaar, waaronder karabijnhaken, vaste lussen, verwisselbare lussen, intrekbare koorden en polskoorden.

Het koord met de karabijnhaak is vervaardigd uit polyester met een hoge sterktegraad, is volledig uittrekbaar tot 120 cm en kan maximaal tot 3 kg aan gereedschap (3 daN) dragen.

De karabijnhaken zijn niet afneembaar en de sterke banden en de zelfoprollende binnenste spiraal absorberen samen de schokken.

Snap-on ‘s polskoord is 60 cm lang, kan tot 1 kg dragen en heeft een verwisselbare lus met een cilinderslot.

Er zijn extra quick-release koppelingen verkrijgbaar, maar om veiligheidsredenen is het vergrendelingssysteem daarvan alleen compatibel met het specifieke koord waarvoor zij ontworpen zijn.

Gordeltassen en riemen: ontworpen om het leven makkelijker en veiliger te maken. Snap-on ‘s gordeltassen en riemen zijn gemaakt van slijtvast 600x600d polyester en zijn zo bestand tegen zware slijtage.

Ze zijn voorzien van flexibele oplossingen met ringen waaraan u koorden en haken kunt bevestigen om gereedschap aan vast te maken. In de binnenvakken kunt u genoeg gereedschap kwijt. In de quick-release vakken aan de buitenkant vindt u voldoende ruimte voor een dopsleutelset en een fles water. Verstelbare borst- en schouderriemen bieden maximaal comfort en veiligheid.

Er zijn verschillende versies van de riemen verkrijgbaar, met tot vier haken voor losse verbindingsstukken, die elk tot 3 kg per haak kunnen dragen, plus maximaal drie ringen voor koorden, met een capaciteit van 100 daN per ring.

Er zijn ook losse boor- en hamerhouders verkrijgbaar.

NEEM DE VOLGENDE STAP NAAR VEILIG BEHEER VAN GEREEDSCHAP

CONTACT OPNEMEN

VEILIG. ZEKER. Snap-On.